Наемете най-добрите майстори сладкари в Врачеш
Нова Кетъринг
Главен готвач на сладкиши
Сладкарница Орхидея Еоод
Главен готвач на сладкиши
Колко Вкусно
Главен готвач на сладкиши
Ния
Главен готвач на сладкиши
Caramel
Главен готвач на сладкиши
Обучение и изучаване за становяване на сладкарски готвач.
Професията на сладкар изисква повече формално обучение в кулинарно училище, за да се придобият основните умения. Във Франция има няколко курса за обучение като CAP за пекарница, BEP за хранителна опция за запеканки, шоколадови изделия и кондитерски изделия, последван от BAC за пекар или сладкар. Възможно е също да се следват допълнителни курсове като допълнителен MC Patisserie-Boulangerie, MC Patisserie Glacerie Chocolaterie Confiseries Spécialisées, BTM Pâtissier Confiseur Glacier Traiteur и brevet de maîtrise (BM) Pâtissier Confiseur Glacier Traiteur. Сладкарят трябва да владее кулинарните техники и да има добро усещане за планиране и подготовка на съставките. Тази професия изисква пунктуалност и дисциплина, за да се гарантира добро изпълнение на работата. Организационните и управленски умения са също ценни активи за работата. Те трябва също да имат художествен талант и креативност, за да произвеждат сладкиши и десерти.
Областта на дейност на сладкарския шеф (pastry chef)
Кондитерът може да създава и приготвя всички видове изделия от сладкарството, според нуждите на своите клиенти. Той/Тя е в състояние да подготви, организира и нареди съставките за използване в кухнята. Кондитерите могат да приготвят пайове, бонбони, шоколадови изделия, бисквити и торти. Те също могат да създадат сладолед, кремове и хляб. Освен това, те могат да приготвят десерти. Кондитерът е отговорен за приготвянето на някои от най-вкусните и визуално привлекателни десерти. Те са в състояние да планират, създават и декорират голямо разнообразие от сладкарски изделия.
Защо да използваме сладкар?
Кондитерският готвач е квалифициран в производството на кексове, десерти, хляб и други закуски. Той е способен да създава истински шедьоври по време на своите представления. Той знае как да удовлетвори нуждите на своите клиенти. Освен това, кондитерският готвач е експерт в създаването на многослойни украсени торти, които не могат да се закупят на рафтовете на пекарните. Каква е сферата на дейност на кондитерския готвач? Кондитерският готвач може да работи в ресторанти или фирми за кетъринг. Те могат да бъдат наети в занаятчийски бизнеси (шоколадови фабрики, сладкарски магазини, кафенета и други). Те могат също да работят с други оператори под ръководството на управител. Те могат също да работят в пекарна и да бъдат част от екип от пекари.
Кога да се обадите на сладкар?
Един готвач на сладки изделия трябва да бъде нает, за да се гарантира успехът на церемония или прием (рожден ден, кръщене, сватба, тематична вечеря и др.). Той може да направи торти, бюфети за прием и десерти за всякакъв вид събитие.
Как да намерим майстор-кондитер?
Изборът на правилния сладкар в {{град}} е често труден. Най-лесният начин е да се консултирате с уебсайта на StarOfService. Просто изберете подходящия професионалист и следвайте указаните стъпки.
Колко взема сладкарят за своите услуги?
Цената на пастичерските услуги варира между 15 и 50 евро. Цените зависят от броя на обслужваните хора, броя на етажите на тортата, вкуса и използваните съставки, сложността на дизайна и разстоянието за доставка. Колко струва един парче торта? Цената на индивидуално направени торти зависи от броя на парчетата, етажите и сложността на декорацията. За моделиране, цената е между 10 и 30 евро. За торти с няколко етажа, цената е между 100 и 150 евро в зависимост от желания диаметър. Сред цената на едно парче торта е около 4 евро. Колко струва ягодова торта? Цената на едно парче ягодова торта е около 4 евро на човек, като едно парче съдържа около 0,120 грама ягоди. Тази цена се намалява в зависимост от големината на тортата. За торта с 3 парчета цената е 38,80 евро, за 6 парчета - 37,60 евро, а за 10 парчета - 36,80 евро.
Как да изберете шеф-кондитер?
- Кондитерският шеф трябва да има познания по кулинарно изкуство и поне един сертификат от кулинарен институт.
- Кондитерският шеф трябва да предложи предварително дегустация, така че клиентите да могат да опитат проби. Необходимо е да се знае съставът и вкусът на тортите.
- Важно е да се знае таксата на кондитерския шеф. Някои пекари таксуват за доставката и дегустацията.
Въпросите, които да зададете на сладкар при първия контакт
- Можете ли да ни разкажете повече за вашето опит?
- Как гарантирате, че представянето на вашите торти е красиво и вълнуващо?
- Коя е любимата ви кухня и начин на приготвяне на десерти?
- Каква е цената на вашата услуга за торти? Включена ли е доставката в тази цена?